Månedsarkiv: juli 2017

Agurkesalat

Salatagurk1Lage:

  • 2 ½ dl. lagereddike
  • 5 dl. vand
  • 2½ dl. rørsukker
  • 2 milde chili – Hungarian Hot Wax 🙂
  • 10 hele peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • Salt

4 – 6 agurker i skiver

Skiverne pakkes godt i et rent glas og overhældes med den kolde lage 1 til 2 dage før brug.  Holdbarheden er begrænset.

Til søndagskyllingen

Til søndagskyllingen

August er tomatmåned

25/7 Den første tomat er begyndt at rødme. Og høsten tegner fint. Men det har været en lang kold sommer næsten uden sol, så det hele er lidt forsinket. Med en god sommerslutspurt kunne det måske lykkes at høste fra 4. klase.

Havde 4 tomater med griffelråd. Læste i diverse fora, at det kunne være pga kalkmangel. Derfor fik hver plante en god håndfuld strandskaller. Som vi bruger til hønsene. Siden har der ikke været tegn på griffelråd. Hvis det er alt der skal til, så er det utrolig nemt og meget billigt. Måske man også kan bruge knuste æggeskaller.

Vi har nu den 2. august og endnu ikke spist en tomat. Det er ny negativ rekord. Positivt er det, at der er mange grønne – og at de er på vej. I weekenden måske.Marzano tomat

Agurkerne har været i gang i snart 14 dage. Høsten er stor. 6 planter er alt for meget. Og hønsene er glade for at få dem der er blevet for store.  Husk. Pluk hellere en dag for tidligt end en dag for sent.

2. august. Agurkerne har været gået i stå. Har fjernet dårlige blade og agurker. Og givet et godt skud gødning. Og det ser ud til at virke. I weekenden er vi klar til mere agurkesalat.

Grillkylling – det er nemt!

Fuld blus på Weberen, spjæld i bund og top helt åbne. På med Roteseriet – ca. en time. Dejlig Grillkylling. Bedste resultat, hvis du kører direkte varme. Det er nemt at lave god mad. Og alt er godt. Tilbehør kunne være ny opgravede kartofler og en god salat. Kyllingen er gnedet med olie og salt. Kyllingen er IKKE en skide dyr økologisk kylling, men en Holgerkylling på ca. 1600 gr. til en 50,-. Hold nu op med at være hellige. En øko-kylling koster ca. 125,- og du ved reeelt ikke hvordan den er vokset op og har haft det. Den slags øko er for de rige og giver ingen mening for menigmand.

 

Jeg har stor respekt for økologi. Laver en del grønsager økologisk selv. Men når det koster spidsen af en jetjager i supermarkedets frysemontre – så er der nogen der tjener alt for meget på tidens trend! Lav en blindtest – og du kan ikke smage forskel – og det er os der er forbrugere og producenter – og det er os der derfor bestemmer hvordan kyllingerne skal have det. Og det er OK. Vi er snart 7 milliarder mennesker. Og vi skal ha´mad. En god Holger eller Majskylling har det OK og smager godt, hvis du tilbereder den ordentligt.Grillkylling

Sommer på Terrassen

Så er der fandeme linet op til sommer på terrassen. Nettet er på plads og nu kan alt TV ses fra terrassen. Touren skal simpelthen nydes i det fri. Øllet er kælder koldt. Og højtaleren er trådløs. Fri udsigt til haven – denne grønne lysning mellem naboernes kæmpe træer. HYGGE!

Lækkert brød

Fordej: 5 dl mælk
3 dl hvedemel – 2 dl havregryn – 7 gr gær – røres grundigt og står et døgn.

Efter 24 timer tilsættes hvedemel – 3 tsk sukker – 1 tsk salt – 50 gr smør – et æg – 2 tsk bageenzym
DSC_0293

Røres grundig og hæver 2 timer i overdækket skål.

Herefter æltes dejen let og formes som du ønsker – tynde runde til pitabrød lange tynde til flütes eller boller.
Bages på bagesten i weberen. Tiden er svær da temp. kan svinge. Men ca 300 grader i 10 minutter. Men hold øje.

DSC_0297

Gudhjem

Endnu en dejlig ferie i vores elskede Gudhjem. I Gudhjem er alt godt. På trods af 3½ døgns konstant regn og hele ugen uden sommertemperaturer. MEN. Kastanjevej er fantastisk. Et ægte sommerhus. Som i ÆGTE. Som i GAMLE dage. Vi elsker at være i det hus. Der er alt det man skal bruge. Og med et dejligt fravær af alt det man ikke har brug for. Alt det nymodens lort som man ikke kan bruge til en skid. I denne hytte, kolonihavehus, sommerhus kan man bare slappe af og være! I løbet af kort tid – siver hverdagens stress, jag og tempo ud af dig. Og du får øjnene op for hvad der er livgivende. Pil tempoet ud. Og du slapper helt af. Du bliver træt. Måske får du hovedpine. Men pludselig falder du helt i vater med dig selv. Så er du klar til at nyde de helt basale værdier: At være til – god mad og godt selskab. Mere skal der egentlig ikke til. Jo – Go’ musik

 

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey's *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****