Vinterhalvåret er simremad og suppe
Osso Buco
Vi har været heldige med at finde 12 stk Osso Buco i Fensmark Brugs. Det er mere end rigeligt til mad til 2 dage.
Hos os bruger vi kartoffelmos – men du kan sagtens bruges ris.
Svits de enkelte stykker kød. Og husk ikke for mange ad gangen – så taber gryden varmen og kødet bliver kogt.
Tag kødet fra og svits 3 store løg og 5 store gulerødder i tern – tilsæt tørret timian og 2½ dl. rødvin.
Champignon og paprika kunne sagtens være en del af retten. Og måske også hvidløg og bacon i begrænsede mængder, så de ikke tager over.
Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt 3 dåser hakkede tomater og 1 dåse tomatpüre – 3 dåser vand. Låg på og lad simre i 1½ time.
I mens det simre laver du den lækreste kartoffelmos::-)
Kartoflerne skrælles og skæres i tern og koges ca. 20 minutter. Herefter moses kartoflerne og røres med smør – mælk og salt. Det er nemt