Får du lyst til at svare på eller kommentere mine indlæg, skal du klikke på indlæggets overskrift. Så har du indlægget og kan svare nedenunder. Du er meget velkommen :-)
Seneste kommentarer

Status 2015

Økonomien

Efter er årrække med nedtur, tror man ikke at det kan blive værre. Men nu ved jeg, at der ikke er en nedre grænse for nedtur. I 2015 har jeg bevæget mig på den absolut nedre grænse – med fare for at ryge derned, hvor man ikke kommer op igen. Jeg røg ind i det såkaldte ressourceforløb og blev dømt for syg til at få sygedagpenge. Bruttonedgang på mere end 6000,- om måneden – eller 72000,- om året. Det er en voldsom nedgang fra understøttelse. På godt et halvt år en lønnedgang fra 24000,- til 8000,- vel at mærke netto udbetalt! 16000,- nedgang pr måned  – 192000,- pr år. Det betyder, at vi er nødt til at sælge huset. Med et kontant underskud på mere end 170000,- samt at vi har mistet hele vores investering i huset, et samlet tab på mere end 1 million. Vores sikkerhed for en fornuftig pension. Lidt positivt er der dog. Banken er indstillet på at godkende os til et mindre hus med en pris på under 1 million – det kan vi klare på baggrund af fornuftige pensionsopsparinger. Så på den front er der lidt lys forude.

Helbreddet

Den fysiske del har være helt OK. Selvfølgelig har der været de sædvanlige småskavanker, som ondt i ryggen og diverse infektioner. Jeg fik også en voldsom omgang eksem – først i ansigtet, men derefter over hele kroppen. Det skulle angiveligt være udløst af stress. Men medicinsk shampoo hjalp, specielt i ansigtet. Og så hjalp det at lade være med at vaske sig med sæbe. Har hidtil brugt sæbe med lotion – det er helt slut. Så nu vasker jeg mig de kritiske steder med neutral sæbe, og resten af kroppen skylles. Sådan – eksem er væk!

Psykisk har året været en alvorlig rutchebane tur. Året startede med depression i udbrud – og derefter angst, med voldsomme angstanfald. I løbet af foråret kom der mere ro på, men efter sommer gik det lodret ned, da jeg kom i kløerne på jobcenter. Heldigvis blev jeg bevilliget 13 timer hos psykolog – og her mødte jeg et virkelig professionelt menneske, der virkelig formåede at hjælpe mig. Efter forløbet på 13 uger havde jeg det så godt, at jeg raskmeldte mig og er nu jobsøgende og har nu været raskmeldt i næsten 2 måneder. Jeg søger jobs, men er blevet klar over, at det på alle måder er svært. Alene processen – jeg har reelt ikke skrevet en ansøgning i 34 år – og jeg kan mærke at man forventer noget helt andet end jeg kender til. Men nu klør jeg på det næste halve års tid – jeg tror ikke rigtig på at man vil ansætte en på 61 år – der har gået ledig i snart 2 år – og skal have max løn. Og som lider af PTSD.
Jeg oplevede på et møde i fagforeningen, at en kollega, på grund af dårlig ryg, kun kunne søge jobs uden belastning af ryggen. Jeg var ikke modig nok til at melde ud at jeg lider af en anerkendt arbejdsskade – depression – og PTSD. og jeg ved at det er ganske få job jeg kan klare, men håber dybest set at det næste halve år går hurtigt, og at jeg ikke havner i noget jeg ikke kan klare.

Jeg har fortsat problemer med koncentration, hukommelse og søvnmønster. Stadig mere træt end godt er. Drikker for mange bajere. Selvmedicinering 🙂 Og så har jeg haft nogle seriøse angstanfald….. Min daværende psykolog forklarede det med ganske få ord: Det sker når du føler at du mister kontrollen, når du ikke kan overskue nutiden og den nærmeste fremtid – og du føler at andre har taget magten over dit liv.
Men jeg har fået mere overskud i haven – hvor det meste er nået. Jeg bager mere og mere og udvikler min bageteknik.
Og så laver jeg mere og mere mad og føler stor glæde ved at arbejde med bagning og madlavning.
Og så har jeg været ude og fiske 2 gange efter mange års pause.  Og i 4 måneder fik jeg gang i cyklen og fik kørt nogle lange ture – i perioder mange ture og rigtig mange kilometer. Har været til 13 koncerter i år og haft nogle kæmpe oplevelser. Nogle vil kalde det selvmedicinering – og jeg er til dels enig. Men det har været kæmpeoplevelser – alle koncerter!

Året “ferier” på Bornholm og i Sverige blev i 2015 reduceret til meget lidt – 2 lange weekender blev det til. Fordi man som sygemeldt, IKKE MÅ tage på ferie.

 

Fremtiden

Ligger ganske få måneder fremme. At gå på efterløn uden flere skader. At sælge huset og finde et mindre. At få ro på livet efter en alt for voldsom afsked med arbejdslivet. Men der er også dukket ting op der peger fremad i mit hverdagsliv og som jeg helt sikkert vil og skal dyrke noget mere. Først og fremmest et stabilt og fredeligt daglig, som rammen omkring de ting der giver glæder og perspektiv.

Jeg udskriver ingen nytårsløfter, men har nytårsønsker

Det helbredsmæssige

  1. Først og fremmest skal jeg sikkert ud af arbejdslivet uden flere skrammer.
  2. Så skal jeg have gang i cyklen igen
  3. Væk med nikotin misbruget – hvis ikke – nedsættes markant
  4. Nedsætte øl forbruget

Det rekreative

  1. Tage på ferie på Bornholm og i Sverige

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey’s *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****
De Forrykte ´21 **
Lydsyn *****
Alan Haynes ***
Rikke Thomsen *****Akustisk
Electric Guitars ****
Lydsyn Df *****
Julejam ’22 ******
Baskery ******
De forryktes ’22 ****
Wichmanns ’22 *****