Haven februar 2016

Bortset fra en meget kold uge, har det været en mild grøn vinter. En tur i haven viser en helt fantastisk grøn plæne. Men det er kun mos. Vintergækkerne har blomstret længe det samme har Erantiserne. Ellers virker det dom om at der for alvor bliver samlet krudt til det store forår. Det store udspring. Men der går en måneds tid endnu, hvor jeg kan gå og rydde op efter efterår og vinter. Og gøre klar.

Drivhuset gjorde jeg klar allerede da jeg ryddede op i efteråret. Her har jeg samlet de 450 liter plantejord fra plantesækkene. Det skal blandes med en halv børfuld rent hønsemøj og bruges enten alle blomsterkrukkerne – eller i et nyt jordbærbed, – eller i højbedene. I drivhuset har jeg 9 plantekasser klar til tomater – chili – agurker -snackpeber og så dropper jeg auberginerne, som er så flotte – men ikke giver ret meget

2 af de 7 højbede skal nedlægges på grund af slidtage og nedbrud af træet. Jorden  flyttes over i de 5 andre. Derfor skal produktionen begrænses til primært kartofler og løg. Og så må vi se hvad der ellers bliver plads til.
Vi har stadig brugbare rødbeder og grønkål stående. Desuden står hvidløgene fint. De har jo en helt anden cyklus end løgene. Vi har sat hvidløgene i starten af september. Og de står nu i starten af februar med fine grønne stængler, og det er så spændende hvad der sker under jorden. Vi har brugt helt almindelige hvidløg købt i supermarkedet. Og hvidløg dyrket på Bornholm. Det sidste giver god mening i f.t. vækst i vores klima. Det kunne være rigtig sjov at lave en “egen” stamme hvor vi gemme løg til næste sæson. 5 hele hvidløg kan deles i mindst 10 fed og blive til 50 løg året efter. Det giver mening. På Bornholm købte vi et figentræ som voksede videre i drivhuset. I efteråret plantede vi det ud en et af højbedene, sammen med nogle kviste vi indsamlede i Gudhjem. Det er også spændende hvad det bliver til. Det har jo, indtil nu, været en meget mild vinter, med gode muligheder for projektet at lykkes.

Så skal der tages noget af jorden i hønsegården. Den er gennem årene hævet ca. 10 cm.  Jorden er en god blanding af sand, hønsemøj og masser af græsafklip. Dejligt løst og lige til at hælde i højbede – bede omkring roser/bonderoser med meget mere. I år skal der ikke tilføres udefra kommende gødning.

Men det allermest vigtige er, at jeg glæder mig enormt til at komme i gang for alvor. Jeg har nu tid og overskud til, at alle hjørne skal ordnes og pusles om og ukrudt skal fjernes med håndkraft. Specielt hækken mod Holmevej skal have bedre betingelse. Sidste år blev den klippet ned og ind. Og uvedkommende planter fjernet med vold og roundup! Hyld, Ask, Roser, snerler og skvalderkål fik virkelig tæsk. I år får vi at vide hvor meget der er tilbage. Og plejen bliver alene med håndkraft og hønsemøj 🙂

 

En kommentar til Haven februar 2016

  • Sikken energi Gert og sikke du går din kære gamle fader i bedene. 🙂

    I bogstavelig forstand.

    Tillykke med dagen …… Dbh. Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey's *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****