Koldhævet surdejsbrød v3
Jeg er meget tilfreds med v.1 og v.2, men vil alligevel prøve nogle forbedringer
Dag 1. Lav en surdej af lige dele vand og hvedemel og en smule gær – bare 1 gram. Stil lunt
Dag 2. 6 dl vand – 1 dl surdej – 5 gr. gær – 15 gr. salt – 3 tsk bageenzym – 3 dl Manitobamel eller durum – 7 dl alm dansk hvedemel
røres langsomt sammen på røremaskine ca. 5 minutter og stilles derefter i køleskab.
Dag 3. Dæk bordet med semolamel eller durum og overfør forsigtigt dejen til bordet. Del dejen i de stykker du skal bruge og placer dem på en bageplade med bagepapir. Overdæk og lad stå mindst en time eller indtil dejen har stuetemperatur.
Nederst i ovnen placerer du en bageplade med 2-3 dl vand. Tænd ovnen på 220 grader.
Rids brødene med en skarp kniv. Når ovnen er 220 grader varm, sætter du brødene ind på næstnederste plads og bager i ca. 20 minutter. Følg brødets udvikling og farve. Brødet afkøles på en bagerist indpakket i et rent klæde.
Det tager 3 dage at lave dette brød – alligevel tager det ikke så længe men kræver blot lidt planlægning med mange mindre opgaver. Jeg garanterer at det er indsatsen værd.