Lækre boller
Lækre boller der kan bruges til flere ting, og så er de med masser af havregryn, og dermed temmelig sunde:
2 dl. grove havregryn overhældes med 3 dl kogende vand – trækker et kvarters tid. Herefter tilsættes 2 dl. minimælk. Tjek temperaturen. Tjek temperaturen og tilsæt: 50 gr. gær – en tsk bageenzym – et æg en kvart tsk sukker og 2 tsk salt og rør det hele godt sammen inden du tilsætter hvedemel ca. 2 – 300 gr. Rør til en relativt fast dej og lad den hæve mindst en time i røreskålen, tildækket. Herefter æltes dejen let på bordet og deles i 12 – 14 boller. De efterhæver en time på bagepladen, tildækket. Derefter pensles de med vand og bages midt i ovnen ved 220 gr. varmluft i ca. 17 minutter. Afkøler tildækket på en bagerist.
Så har du de lækreste boller, der kan spises som de er, eller ristes i ovnen som kryddere eller bruges som madbrød til f.eks. suppe.