Muslingesuppe
1½ kg muslinger – 2 løg – 5 fed hvidløg – porretoppe – olie
½ liter hvidvin – 3 porrer – ½ kg gulerødder – 1 bundt forårsløg – 5 fed hvidløg – ½ kg fisk – salt og peber
Start med at gøre alle ingredienserne klar.
Svits løg, hvidløg og porretoppe i olien. Når løgene er klare tilsættes en halv liter hvidvin. Når det koger tilsættes muslingerne. Låg på og muslingerne damper i max 5 minutter – eller til alle muslinger er åbne.
Hæld det hele gennem et dørslag med skål under. Gem væden.
Svits fisken (små stykker) husk salt – og tag dem fra.
Herefter svitses grøntsagerne, husk salt. Væsken fra muslingerne tilsættes – spæd op med vand.
Lad grøntsagerne koge i ca. 10minutter og tilsæt fløde.
Kog op og tilsæt muslinger og fisk – kog op igen og suppen er klar
Serveres med hjemmebagt flütes