Får du lyst til at svare på eller kommentere mine indlæg, skal du klikke på indlæggets overskrift. Så har du indlægget og kan svare nedenunder. Du er meget velkommen :-)

Nye kommentarer

Chilisauce

Chili Hungarian Yellow WaxChilifrugter efter smag – f.eks op til 3 kg blandede milde og lidt (få enkelte) stærke. Bruges udelukkende helt hotte, så start f.eks. med ca 150 gram og smag til om der skal mere i.

3 kg rød peber

1½ kg løg

6 dl olivenolie (eller anden olie)

ca 2 kg flåede eller hakkede tomater

ca 450 gr hvidløg

12 dl eddike, gerne æbleeddike

12 dl rødvin ELLER 3 dl (æble)eddike mere + 9 dl vand

500 gr salt

1200 gr sukker

Atamon

Sådan gør du:

Vask chilierne og skær stilken af. Rens dem hvis ikke du vil have kerner i den færdige sauce (jeg renser dem ikke). Skær dem i et par stykker hver.

Vask og rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker.

Pil hvidløgene og hak dem evt. groft eller brug fed’ene hele.

Pil løgene og skær dem i halvgrove stykker – dobbelt så store som til bløde løg. Varm 2 dl af olien op i en stor gryde og steg løgene ved medium varme. De skal ikke tage nævneværdig farve, blot blive bløde og søde.

Når løgene er bløde, kommes resten af ingredienserne – på nær Atamon – i gryden og det hele bringes langsomt til at simre. Simrer en halv times tid hvorefter det blendes med stavblenderen – eller sættes til afkøling indtil det har en temperatur som din normale blender kan tåle – hvorefter det blendes og kommes tilbage i gryden.

Varm massen op og kog den 10 minutters tid. Smag til undervejs, skal der mere chili, salt, sukker eller eddike i? – så er det nu. Hvis du kommer mere frisk chili i, skal det finthakkes godt først, og når chilien er kommet i skal saucen lige koge et par minutter inden du smager på den igen.

Når du er tilfreds med smagen og massen har kogt, tages gryden af varmen og Atamon tilsættes efter anvisning på flasken.

Hæl straks chilisaucen på rene, skoldede og evt. Atamonskyllede flasker som straks lukkes godt til og vendes en tur på hovedet og tilbage igen.

Note:

Der bliver ca. 10 liter af den store portion her – men som du kan se, er den let at dividere ned til mindre portioner.

Mængden af chilifrugter kommer naturligvis helt an på hvilke du bruger og hvor stærk du ønsker saucen. De 3 kg som er maks. jeg har anvendt, gælder hvis det er mild til moderat styrke som dem jeg har vist på billederne herunder. Bruger man stærkere chili, kan det være en god idé at starte med en hel del mindre, og så have flere klar til hurtigt at hakke og tilsætte undervejs. Man kan naturligvis supplere med ekstra rød peber i steder for nogle af chilierne.

Yeehaaa

Om godt en måned er dette drivhus, lysthus orangeri vores.451cfe70-ad33-45b5-ada1-0a4393768b65-1920-f1a1ec34-2bb5-423c-9873-8387ca2c6086.a7127777-08e6-47ed-a1ea-c73a6ab7d478-1200x800 451cfe70-ad33-45b5-ada1-0a4393768b65-1920-9ed5c3bd-e4e6-4482-a1f5-cb1c728a1cb1.0c6962b7-2ca3-4e95-9e1c-01e3fabd646a-1200x800

Ovnbagte tomater

1 kg tomater
1 hvidløg
en håndfuld timian (eller 1-2 stilke rosmarin)
salt og peber
3 spsk. olivenolie

Vask tomaterne, og skær dem i halve. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir.
Del hvidløget i fed, og fordél dem mellem tomaterne. Drys med finthakket timian, salt og peber, og stænk med olie.
Sæt pladen i ovnen ved 125 grader i ca. 3 timer. Opbevar de afkølede tomater i en boks med låg i køleskabet.

Edamame Hummus

200 g edamamme bønner (kan købes på frost uden bælg)

1 spsk tahin
2 fed hvidløg
2-3 spsk olivenolie
saft af 1/2 citron
1 tsk spidskommen
salt
evt lidt vand

Sådan:
Kom de frosne edamamebønner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække et par minutter. Kom dem i et dørslag og overhæld dem med koldt vand. Kom edemamme bønnerne i en minihakker/blender. Hak hvidløg groft og kom dem op til bønnerne sammen med resten af ingredienserne. Blend til du har en cremet hummus. Justér evt. konsistensen med lidt vand. Smag til med salt.

Server edamamehummusen hvor du ellers vil bruge alm. hummus. Du kan fx dyppe stave af gulerødder og agurk i hummusen eller smøre den på et stykke knækbrød.

Det er da utrolige mængder af underskrifter man skal sætte for at sælge/købe hus. Dejligt at det meste kan klares med NemId

Urte bearnaise fra Storrygeren

  • 50 g gulerødder
  • 50 g knoldselleri
  • 50 g løg
  • 1 stk. okseboullionterning
  • 2 spsk. græsk yoghurt
  • 2 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 10 dråber bearnaiseessens
  • 1 bundt persille
  1. Urterne skæres i småstykker og koges møre i vand og bouillon. Blænd det hele til en sovs, og rør den med yoghurt og mayonnaise og smag til med salt, peber og bearnaiseessens.
  2. Opvarmes svagt (må ikke koge) og pyntes til sidst med hakket persille.

Ny Start

Så har vi set endnu et hus. Denne gang lidt over vores formåen. Der er jo næppe nogen der læser med her, så jeg tør godt skrive, at vi er solgt. På en vej, hvor der i slut ’60erne blev bygget omkring 30 helt ens huse. Og stort set alle huse er ombygget/udviddet. Vi kender området og dette hus udmærker sig ved, at der er en pragtfuld have – skærmet grund, nyere vinduer og døre. Nyere bad og køkken. Køkkenet er noget for sig. Den ene væg er på 45/135 grader og laver en skæv stue og et skævt køkken. Men det virker. Specielt fordi køkkenet hænger fantastisk godt sammen med et velfungerende bryggers. Og vi har lige fået accept fra banken til at købe til udbudspris. For helvede – det er vores hus. Tør godt tro på det nu. Tæt på skoven – lukket have så Trisse kan rende ude som det passer hende. 300 meter til Hulemosesøen 2 km til stranden – 100 meter til børneungerne:

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey's *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****