Slowcook Lammeculotte(r)
Ingredienser
- Ca. 350 gr lammeculotte
- 1 stk rødløg
- 2 stilke bladselleri (brug også gerne toppen)
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede cherrytomater (eller alm. flåede tomater)
- Ca. 1/4 dåse vand (jeg brugte altså dåsen fra tomaterne til at måle hvor meget vand)
- 1 tsk knust spidskommen
- 1/4 tsk røget paprika
- 1/4 tsk kanel
- 3 kviste frisk rosmarin
- 2 stk laurbærblade
- Friskkværnet peber
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
Sådan gør du
-
Brun kødet af på en stegepande med smør, og læg lammeculotten over i din slow cooker. Hæld stegeskyen ved.
-
Halvér rødløget og skær det i halve skiver. Snit blegsellerien i små stykker. Kom det hele i din crock pot sammen med 2 fed presset hvidløg, de flåede cherrytomater, vand og alle de tørre krydderier samt salt, peber og sukker. Kom også bladene fra de 3 kviste rosmarin i.
-
Sæt din crock pot på 1 (lavt blus) og uret til 6 1/2 time. Læg låg på, og nyd resten af din dag, mens maden står og hygger sig.
-
Løsn det færdigstegt møre kød med en ske og gaffel, og servér lammeculotten samt den lækre sovs i tre dybe tallerkner med f.eks. perlebyg.