Får du lyst til at svare på eller kommentere mine indlæg, skal du klikke på indlæggets overskrift. Så har du indlægget og kan svare nedenunder. Du er meget velkommen :-)
Seneste kommentarer

MCT

Denne metode har hjulpet mig rigtig meget.

Gennem de sidste mange år har jeg været forbi et utal af psykologer, psykiatere og andre veluddannede og velmenende mennesker. Jeg har været igennem en traumatisk afslutning på mit arbejdsliv  og været igennem de velmenende og voldsomt traumatiserende tilbud som jeg blev tvunget igennem af Jobcenter m.v. Mødt mange fagpersoner uden indsigt i min situation. Intet har hjulpet. Tværtimod fik jeg det langt værre og blev fastholdt i den situation jeg var havnet i. Næsten desperat tilmeldte jeg mig et MCT forløb. En gruppeterapi – på i alt 12 timer til omkring 3800,-. Altså en ganske lav timepris. Det var i sig selv motiverende. Til gengæld var det voldsomt demotiverende, for mig, at indgå i et gruppeforløb. Jeg mødte op med alle parader oppe. Men de faldt i løbet af få minutter. Hvor jeg gennemskuede, at vi ikke skulle sidde og pille i hinandens navler – og ikke skulle skue baglæns. Men forholde os til, hvordan vi fungerede her og nu – og hvor irrationelt det var. En tåbelig situation som jeg selv i høj grad havde været medvirkende til at havne i. Jeg har fokuseret på hvor uretfærdigt og forkert jeg er blevet behandlet. Hævn. Had. Og fokus på at jeg kun kunne det bedre, hvis jeg kunne gøre noget ved det hele – bagudrettet. For det var jo ikke min skyld. Det var deres skyld at jeg havde det skidt. Jeg gjorde bare ikke noget ved at jeg havde set skidt. Jeg gjorde det kunne værre.
Essensen er hvad du gør med dine tanker – spekulationer – grublerier. I denne terapi retning er disse tanker, grublerier helt legale og man skal anerkende deres eksistens. Men man skal også sig farvel til disse tanker. Inden de ryger i CAS’en – Kassen. Kassen er det sted hvor tankerne får næring og bliver til tankernes tanke – tanke – og altså kører rundt i hovedet og overtager dit liv og de får helt deres eget liv – der suger livet ud af dig. Det var sådan jeg havde det, da jeg tilmeldte mig forløbet

Du skal tager kontrol over dine tanker.

Du skal erkende og anerkende din måde at tænke på og fornemme hvordan dine tanker har overtaget dit liv. Det sker når det ikke bare bliver ved tanken, men at tankernes tanke . . . tager over. Den første tanke kan du ikke gøre noget ved – den kommer bare, lige som 3000 andre tanker dagligt. Men du skal være meget bevidst om, hvad du gør med tanken. Kort sagt skal du sige farvel til den. Ikke behandle den, ikke tænke videre over den. Ikke aflede den ved alle mulige aktiviteter.

Det lyder nemt.

Og det er det også. Gennem en række fokuserings og koncentrationsøvelser lærer du hurtigt at mestre teknikken. Samtidig bliver en række fordomme om angst, depression, arvelighed og sindsygdomme afkræftet med videnskabelig dokumentation.
At arbejde med disse ting i en gruppe (på 7) har været meget givende. At følge hinandens udvikling var virkelig givende og motiverende – og allerede efter et par gange, glædede jeg mig oprigtigt til at møde gruppen og terapeuten igen.

MCT er blevet en del af min hverdag.

Men MCT har lagt en meget stor dæmper på min angst – som jeg nu kalder uro, på min depression, som har det bedre og bedre – mine tanker er blevet meget lysere. Og jeg kender min PTSD langt bedre. For en uge siden udførte jeg et, for mig kunststykke. Noget som jeg ikke har kunnet klare de sidste 4-5  år. At tage til Cbh og først og fremmest besøge min datter. At køre rundt i Cph både dag og når mørket falder på. En angst jeg altid har haft – og efter min datter flyttede derind – er angsten ikke blevet mindre gennem årene

 

 

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey’s *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****
De Forrykte ´21 **
Lydsyn *****
Alan Haynes ***
Rikke Thomsen *****Akustisk
Electric Guitars ****
Lydsyn Df *****
Julejam ’22 ******
Baskery ******
De forryktes ’22 ****
Wichmanns ’22 *****