Boeuf Bourguignon med kartoffelmos
Det skal du bruge
6 personer
800 g oksebov eller tykkam
2 spsk hvedemel
salt og peber
2-3 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 gulerødder, 130 g
1 porre,
250 g bacon, gerne tørsaltet
2 spsk olie
4 dl rødvin, fx bourgogne
4 dl oksebouillon eller 4 dl vand + en oksebouillonterning
2 kviste frisk timian
½ bundt persille
5 gulerødder, 325 g
400 g små champignoner
8 små runde skalotteløg, 80 g
15 g smør til stegning
Kartoffelmos
1½ kg kartofler
2-3 spsk olivenolie eller smør
Sådan gør du
Skær kødet i store tern på 2×2 cm, og vend det i mel blandet med salt og peber.
Pil løg og hvidløg, skræl gulerødder og skyl porre. Skær alt i tern på 1×1 cm.
Skær bacon i tern på 2×2 cm. Varm olie i en tykbundet gryde ved god varme.
Steg bacontern gyldne, tag dem op.
Brun kødet i samme gryde. Tag det op.
Steg alle grøntsagerne også i denne gryde.
Kom nu kød og bacon tilbage i gryden og hæld vin over. Kog i 5 minutter.
Skyl timian og persille.
Tilsæt bouillon, timian og 3-4 kviste persille, 1 tsk salt og lidt peber, og skru ned til svag varme.
Lad det simre under låg i 1½-2 timer.
Tag timian og persille op af gryden, og smag saucen til med salt og peber.
Skræl gulerødder, rens champignoner og pil løg.
Skær gulerødder i stykker på skrå.
Varm smør på en pande ved svag varme og steg løg og gulerødder møre.
Varm en pande ved høj varme uden fedtstof og steg champignoner til de får farve.
Vend alle grøntsagerne i retten lige før servering.
Skræl kartofler, og skær dem i tern. Kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra (gem lidt), og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser.
Tilsæt smør eller olie, evt. lidt af vandet og smag til med salt og peber.
Ca. 2½ time