Porretærte – det er nemt og godt
Det skal du bruge til tærtedej:
- 3 dl (180 g) hvedemel
- 100 g smør
- 2 spsk. vand
- lidt salt
Sådan laver du tærtedej:
- Hak mel og smør, skåret i mindre stykker, sammen, brug gerne foodprocessor. Tilsæt salt og vand, og ælt det hurtigt sammen til en dej (dejen kan opbevares i plastpose i køleskabet til næste dag).
- Tryk eller rul dejen ud i en tærteform, ca. 25 cm i diameter. Prik bunden med en gaffel.
Dæk med film, og lad den hvile i køleskabet mindst 30 min.
- Sæt ovnen på 225°. Forbag tærtebunden midt i ovnen ca. 10 min.
Når din tærtedej er forbagt, kan du fylde den med dine yndlingsgrøntsager og fx laks eller bacon.
Fyld består af ristet bacon og porrer. Overhældes med en æggemasse af æg og mælk/fløde. Bages i ca 25 min. v. 200 gr.