Syltelage
Syltelage 1
- 1 del eddike
- 1 dl sukker, koges op, -hældes over emnet
Syltelage 2
- 1 del eddike
- 1 del sukker
- 1 dl vand, koges op, – hældes over emnet
Syltelagen kan tilsættes
- Peberkorn
- Laurbærblad
- Timian
- Rosmarin
Brug fantasien og find på alle mulige grøntsager og sylt dem, med de krydderier du elsker!
Skræl dem, skær dem ud og salt dem i 30 min.
Hæld derefter syltelagen over, sæt det på køl og lad dem trække i min. 24. timer gerne længere.
Nogle kan bruges allerede samme dag, andre skal bruge nogle dage og bliver bedre med tiden. Prøv dig lidt frem.
Til hårde og grove grøntsager bruges syltelage 1, og til bløde og mindre grove grøntsager bruges syltelage 2.
F.eks.:
Syltede græskar = 1 del eddike + 1 del sukker
Syltede løg = 1 eddike + 1 del sukker + 1 del vand
Syltede selleri = 1 eddike + 1 sukker + 1 vand
Syltede gulerødder = 1 del eddike + 1 del sukker
Syltede agurker = 1 del eddike + 1 del sukker + 1 del vand