Tomattærte med timian
Dej
60 g fuldkornshvedemel (ca. 1 dl)
120 g hvedemel (ca. 2 dl)
½ tsk groft salt
100 g koldt smør
2 spsk vand
Fyld
25 g smør
3 hakkede zittauerløg (ca. 300 g)
2 æg
200 gr hytteost 4,5% eller kvark 1%
1 tsk finthakkede friske timianblade – eller tørret
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
100 gr Mozzarella 15%
10 blommetomater i halve
Dej
Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml let dejen med vand og hæld den løse dej i en tærteform (ca. 22 cm i diameter). Tryk dejen ud i tærteformen. Tryk den godt op ad kanten. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg løgene ved jævn varme i ca. 3 min. Fordel dem på bunden. Pisk æggene sammen og tilsæt hytteost, timian, salt og peber. Hæld blandingen over løgene og drys med revet ost. Læg til sidst tomaterne på tærten og bag den midt i ovnen.
Forbagning
Ca. 15 min. ved 200° – traditionel ovn.
Bagning
Ca. ½ time ved 200° – traditionel ovn.