Rødkålssalat
Stødte på denne på FB – den vil jeg gemme – Lyder enormt lækker:
Jeg snitter det tit helt fint , skære små appelsin tern og æble, presser en appelsin og rør den med en rigtig god oliven olie ( ikke sådan en harsk ting til 40 kr) salt peber , honning, få dråber sesamolie og en knivspids vanilje, så ristet sesam og nødder/mandler på toppen
Tak til Camilla Bengtson
Slut med Putins Gas
Verdens nemmeste rugbrød
5 dl. kærnemælk
5 gr. gær
300 gr. sigtemel
Røres sammen og trækker tildækket på køkkenbordet i 24 timer.
Dag 2.
Følgende tilsættes til fordejen:
4 dl. kærnemælk
25 gr. salt
700 gr. rugmel.
Det hele røres grundigt sammen og hæver i i skålen ved stuetemp. en times tid.
Herefter hældes dejen i en 3 liters form – og efterhæver tildækket i stuetemp. en times tid.
Formen sættes i kold ovn. Ovnen stilles på 190 grader og brødet bages i 65 minutter.
Efter bagning, pakkes brødet ind i et rent klæde – og køler af natten over. –
Du har nu det lækreste nybagte brød.
Endnu en stor musikalsk oplevelse på STARS.
Svenske Baskery med en Niel Young klassikker.
1. seriøse røgeprojekt
1 svinemørbrad – tørsaltet – 24 timer i køleskab
Derefter skylles mørbraden og lægges til tørre i køleskab i 24 timer
Rygning i 24 timer
Efter smagsprøver – fryses mørbraden til senere brug
Morfars Julesnaps
2 æbler uden kernehus – skåret i både.
Renset Ingefær –
1 stjerneanus
1 fl Brøndum og
1 lille Tomatchili
Sat over den 7/12-2021 nok for sent, men nu ser vi.
Mit rugbrød
Har ændret sig. Men dette er nemt og smager vanvittig godt
Dag 1. Fordej
10 gr gær
1 dl vand
3 dl kærnemælk
200 gr sigtemel/fuldkorns hvedemel
Dag 2.
Fordej
1 dl vand
3 dl kærnemælk
700 gr rugmel
25-35 gr salt
nogle dråber Kulør
Franser med masser af smag
Fordej – dag 1.
3 dl vand – 10 gr gær – 150 gr fuldkornshvedemel
Dag 2.
Fordej
2. dl vand
2 tsk sukker
1½ tsk salt
1 æg
25 gr Olie/margarine/smør
ca 700 gr Manitoba
Hveder
Varme hveder aftenen før Store Bededag er en tradition, som har været kendt siden midten af 1800-tallet. Dengang var hvedebrød en særligt fin spise, som var forbeholdt festdage og specielle lejligheder.
Store Bededag var en dag, hvor man ikke måtte arbejde før gudstjenesten. Det gjaldt også for bageren, der ikke kunne bage i de tidligt om morgenen. Derfor blev der bagt hveder aftenen før. Og nu osse spist aftenen før. Morgenen på St. Bededag er der hveder tilovers. De bliver hos os til kryddere. Mums.
50 gr gær
5 dl sødmælk
2 æg
50 gr blødt smør el. margarine
1 tsk salt
5 tsk sukker
1 tsk kardemomme
900 gr hvedemel.
Indigrenserne røres grundigt sammen (ikke for længe).
Stilles til hævning, lunt og dækket i 45 min.
Herefter hældes dejen ud på bordet, gennemæltes og deles til 20 boller og placeres tæt på bagepladen.
Hvederne pensles med pisket æg og hæver tildækket yderligere i 30 min.
Bages midt i ovnen ved 200 gr varmluft i ca 20 min. Køler tildækket på bagerist.
Seneste kommentarer