Pebersuppe
Rødkålssalat
Stødte på denne på FB – den vil jeg gemme – Lyder enormt lækker:
Jeg snitter det tit helt fint , skære små appelsin tern og æble, presser en appelsin og rør den med en rigtig god oliven olie ( ikke sådan en harsk ting til 40 kr) salt peber , honning, få dråber sesamolie og en knivspids vanilje, så ristet sesam og nødder/mandler på toppen
Tak til Camilla Bengtson
Slut med Putins Gas
Verdens nemmeste rugbrød
5 dl. kærnemælk
5 gr. gær
300 gr. sigtemel
Røres sammen og trækker tildækket på køkkenbordet i 24 timer.
Dag 2.
Følgende tilsættes til fordejen:
4 dl. kærnemælk
25 gr. salt
700 gr. rugmel.
Det hele røres grundigt sammen og hæver i i skålen ved stuetemp. en times tid.
Herefter hældes dejen i en 3 liters form – og efterhæver tildækket i stuetemp. en times tid.
Formen sættes i kold ovn. Ovnen stilles på 190 grader og brødet bages i 65 minutter.
Efter bagning, pakkes brødet ind i et rent klæde – og køler af natten over. –
Du har nu det lækreste nybagte brød.
Endnu en stor musikalsk oplevelse på STARS.
Svenske Baskery med en Niel Young klassikker.
1. seriøse røgeprojekt
1 svinemørbrad – tørsaltet – 24 timer i køleskab
Derefter skylles mørbraden og lægges til tørre i køleskab i 24 timer
Rygning i 24 timer
Efter smagsprøver – fryses mørbraden til senere brug
Morfars Julesnaps
2 æbler uden kernehus – skåret i både.
Renset Ingefær –
1 stjerneanus
1 fl Brøndum og
1 lille Tomatchili
Sat over den 7/12-2021 nok for sent, men nu ser vi.
Mit rugbrød
Har ændret sig. Men dette er nemt og smager vanvittig godt
Dag 1. Fordej
10 gr gær
1 dl vand
3 dl kærnemælk
200 gr sigtemel/fuldkorns hvedemel
Dag 2.
Fordej
1 dl vand
3 dl kærnemælk
700 gr rugmel
25-35 gr salt
nogle dråber Kulør
Franser med masser af smag
Fordej – dag 1.
3 dl vand – 10 gr gær – 150 gr fuldkornshvedemel
Dag 2.
Fordej
2. dl vand
2 tsk sukker
1½ tsk salt
1 æg
25 gr Olie/margarine/smør
ca 700 gr Manitoba
Seneste kommentarer