Får du lyst til at svare på eller kommentere mine indlæg, skal du klikke på indlæggets overskrift. Så har du indlægget og kan svare nedenunder. Du er meget velkommen :-)

Seneste kommentarer

Pebersuppe

Sund fyldt pebersuppe: 🥣😍😋🥰
Ingredienser:
1/2 kg hakket kylling eller hakket oksekød
1 spsk olivenolie
1 lille løg, hakket
2 felliker hvidløg, hakket
2 peberfrugter i terninger (du kan bruge grøn, rød eller en kombination)
1 dåse (14 ounces) tomater i terninger (uden tilsat sukker)
1 dåse (14 ounces) tomatsauce (lavt natrium)
4 kopper kylling- eller grøntsagsbouillon med lavt natriumindhold
1 teske italiensk krydderi
1/2 teske tørret basilikum
1/2 teske tørret oregano
1/2 teske røget paprika (til tilsat smag)
Salt og peber efter smag
1 bæger blomkålsris (valgfrit, for ekstra grøntsager og konsistens)
Frisk persille eller revet parmesanost til pynt (valgfrit)
Vejledning:Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.
I en stor gryde eller hollandsk ovn varmes olivenolien over middelhøj varme. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg, og saute i 2-3 minutter, indtil de bliver duftende og gennemsigtige.
Tilføj den hakkede kalkun eller oksekød til gryden, og tilbered indtil den er brunet, og splitter den ad med en ske, mens den koges. Hvis der anvendes oksekød, overvej at dræne eventuelt overskydende fedt.
Rør i de ternede peberfrugter og kog i yderligere 3-4 minutter, indtil de begynder at bløde.
Tilsæt tomater i terninger (med deres juice), tomatsauce, kylling- eller grøntsagsbouillon med lavt natrium, italiensk krydderi, tørret basilikum, tørret oregano, røget paprika, salt og peber Rør for at kombinere.
Hvis du gerne vil tilføje blomkålsris til tilsat næring og tekstur, så tag det med i gryden på nuværende tidspunkt.
Bring suppen i kog, reducer derefter varmen til lav, dæk til og lad den simre i ca. 20-25 minutter. Dette giver smagene mulighed for at smelte sammen, og blomkålsrisene (hvis de er tilsat) kan koges indtil de er
Smag og juster krydderierne efter behov, tilsættes mere salt og peber hvis det ønskes.
Server din sunde fyldte pebersuppe varm, pyntet med frisk persille eller et drys revet parmesanost hvis det ønskes

Rødkålssalat

Stødte på denne på FB – den vil jeg gemme – Lyder enormt lækker:

Jeg snitter det tit helt fint , skære små appelsin tern og æble, presser en appelsin og rør den med en rigtig god oliven olie ( ikke sådan en harsk ting til 40 kr) salt peber , honning, få dråber sesamolie og en knivspids vanilje, så ristet sesam og nødder/mandler på toppen

Tak til Camilla Bengtson

Verdens nemmeste rugbrød

Dag 1.

5 dl. kærnemælk
5 gr. gær
300 gr. sigtemel

Røres sammen og trækker tildækket på køkkenbordet i 24 timer.

Dag 2.

Følgende tilsættes til fordejen:

4 dl. kærnemælk
25 gr. salt
700 gr. rugmel.

Det hele røres grundigt sammen og hæver i i skålen ved stuetemp. en times tid.

Herefter hældes dejen i en 3 liters form – og efterhæver tildækket i stuetemp. en times tid.

Formen sættes i kold ovn. Ovnen stilles på 190 grader og brødet bages i 65 minutter.

Efter bagning, pakkes brødet ind i et rent klæde – og køler af natten over. –
Du har nu det lækreste nybagte brød.

 

Endnu en stor musikalsk oplevelse på STARS.

Svenske Baskery med en Niel Young klassikker.

1. seriøse røgeprojekt

1 svinemørbrad – tørsaltet – 24 timer i køleskab
Derefter skylles mørbraden og lægges til tørre i køleskab i 24 timer

Rygning i 24 timer

Efter smagsprøver – fryses mørbraden til senere brug

Morfars Julesnaps

2 æbler uden kernehus – skåret i både.
Renset Ingefær –
1 stjerneanus
1 fl Brøndum og
1 lille Tomatchili

Sat over den 7/12-2021 nok for sent, men nu ser vi.

Mit rugbrød

Har ændret sig. Men dette er nemt og smager vanvittig godt

Dag 1. Fordej
10 gr gær
1 dl vand
3 dl kærnemælk
200 gr sigtemel/fuldkorns hvedemel

Dag 2.
Fordej
1 dl vand
3 dl kærnemælk
700 gr rugmel
25-35 gr salt
nogle dråber Kulør

Franser med masser af smag

Fordej – dag 1.
3 dl vand – 10 gr gær – 150 gr fuldkornshvedemel

Dag 2.
Fordej
2. dl vand
2 tsk sukker
1½ tsk salt
1 æg
25 gr Olie/margarine/smør
ca 700 gr Manitoba

Hammerlækre og sprøde boller 🤩
800g Tipo00
200g hvedemel
900g iskoldt vand
25g gær
10g salt
Hævet 12 timer i køleskab
Bagt ved 200g varmluft i 20 min
1 2 3 37

Musikkalender

Dan Baird ******
Thorbjørn Risager****
King King***
Dizzy Miss Lizzy****
Pink Floyd Projekt***
Queen Machine ****
Blackberry Smoke *******
En aften på Café Klin t******
AC/DC ******
Status Quo *****
Queen Machine ****
Billy Cross Band ****
Blackberry Smoke *******
The Record Company***
Thorbjørn Risager ****
Nicki Hill ******
Pink Floyd Projekt ***
2 X En aften på Café Klint ******
Jacob Dinesen ****
Jason Isbell *****
Del Barber ****
Dan Baird & Homemade Sin *******
Mike Tramp****
Thorbjørn Risager*****
BluesJam på STARS******
Thorbjørn Risager***
BluesJam 16***
Blackberry Smoke******
Biters***
Nikki Hill******
Jacob Dinesen*****
Johnny Madsen*****
Tamra Rosanes ***
Lobo Lee *****
TOTO*******
Runrig****
Jacob Dinesen*****
KongeRock II ****
Mike Zito*****
Magtens Korridor ***
BluesJam #25 ******
Shawn Holt ****
Jes Holtsø mf **
Krølle Erik **
Jason Isbell*******
Honky Tonk Goose ***
Dan Baird ******
Pink Floyd P ****
JuleBluesJam******
Brian Downey’s *****
Holtsø/Wittrock ***
Junkyard Drive ****
Nikki Hill *****
De Forrykte ´21 **
Lydsyn *****
Alan Haynes ***
Rikke Thomsen *****Akustisk
Electric Guitars ****
Lydsyn Df *****
Julejam ’22 ******
Baskery ******
De forryktes ’22 ****
Wichmanns ’22 *****