Marinerede Hvidløg
2-3 hvidløg (ca. 25 fed)
1½ dl vand
¼ dl hvidvinseddike
1 knsps. salt
1½ dl olivenolie
3-4 kviste rosmarin, persille, timian, oregano eller andre friske krydderurter efter egen smag
½-1 tsk. hele sennepsfrø, chiliflager, peberkorn eller andre krydderier efter egen smag
Del hvidløgene i fed. Lad skallen blive på.
Bring vand, hvidvinseddike og salt i kog, og kog feddene heri i ca. 5 minutter.
Tag dem op, og læg dem i iskoldt vand.
Pil de kolde fed, og læg dem i et rent, steriliseret glas.
Fordel krydderurter og krydderier imellem dem.
Hæld olien over de helt kolde løg, så den netop dækker.
Luk glasset tæt, og lad det trække i minimum 48 timer, men gerne længere på et køligt sted.
Efter de 48 timer kan du begynde at bruge af dem, men de kan sagtens stå i længere tid uden at tage skade af det. Jeg opbevarer mine i køleskab, men da vi ikke bryder os om dem iskolde, så tager jeg den portion ud jeg skal bruge, og sætter den i stuetemperatur et par timer inden spisetid.