Syltede hvidløg
I år skulle vi gerne opnå vores første hvidløgshøst. Vi har sat 2 sorter, men ved ikke hvad det er 🙁
Den ene sort er fra hvidløg vi købte på Bornholm sidste år og dyrket på Bornholm. Herefter kaldet Borholmerhvidløg. Den anden sort er sat med hvidløg købt i Netto – nu kaldet Nettohvidløg
6 hvidløg – ca. 60 fed – det er en god portion 🙂
10 dl.vand
2.5 dl.hvid lagereddike
3 spsk.sukker – 1 spsk.salt
2-3 friske grønne chili
Hvidløgene deles i fed og pilles. Bring vand og lagereddike til kogepunktet og bland sukker og salt i under omrøring. Lad lagen koge i 5 minutter. Kom hvidløgsfeddene og chili i, og lad det koge 1 – 2 minutter og fjern dem fra varmen.
Hæld hvidløg og lage i et eller flere skoldede glas sammen med chili. Luk med tætsluttende låg. Opbevar hvidløgene i køleskab – de kan holde sig i flere måneder. Hvidløgene skal helst trække en uge før servering.